Terms and Conditions

Platforma Piața Publică

Piața Publică este o platformă pe care cea mai mare parte a conținutului este furnizat de membri și de autorități publice și companii de utilități.
Datele de autentificare și tot conținutul pe care îl postezi sunt responsabilitatea utilizatorului.
Chiar dacă Piața Publică scanează și verifică conținutul postat de membri, Piața Publică nu este responsabilă pentru conținutul postat de membri/utilizatori.
Membrii/utilizatorii sunt de acord să primească notificări sau e-mailuri despre activitatea pe Piața Publică.
Membrii/utilizatorii pot oricând să schimbe din meniul „Setări” tipul de notificare pe care agreează să le primească.
Nerespectarea poate duce la încetarea și suspendarea fără avertizare a contului.
Răspunderea Piața Publică este strict limitată.

Consimțământ

Piața Publică și aplicațiile sale sunt proprietatea Expert Network Services SRL, o companie înregistrată în România, cu următoarele date de contact: Strada Barbu Lăutaru, nr. 11, Iași 700400, România – office@piatapublica.ro
Utilizând website-ul și/sau aplicațiile mobile, ești de acord cu acești termeni de utilizare ("Termeni și condiții"). În cazul în care nu ești de acord, te rugăm să nu folosești website-ul și/sau aplicațiile mobile Piața Publică.
Membrii/utilizatorii trebuie să parcurgă/să ia la cunoștință conținutul codului de conduită, termenii și condițiile generale, împreună cu declarația de confidențialitate. Toate acestea constituie întregul acord între membri/utilizatori și Piața Publică.
Membrii/utilizatorii declară că au luat la cunoștință de conținutul termenilor si condițiilor generale, codul de conduită și declarația de confidențialitate, sunt de acord cu întreg conținutul prevederilor stipulate și își asumă întreaga responsabilitate și răspundere pentru conținutul propriilor mesaje, imagini link-uri etc. postate pe platforma Piața Publică de către aceștia.
Platforma Piața Publică nu este responsabilă și nu răspunde juridic de conținutul mesajelor, a imaginilor, a link-urilor etc. postate de către membri/utilizatori.

Website - utilizare si acces

Serviciul oferit de platforma Piața Publică este dedicat numai pentru membri/utilizatori aparținând comunităților locale în care se înscriu.
Membrii/utilizatorii trebuie să furnizeze informații corecte, precise și adevărate care să nu inducă în eroare și să le actualizeze/schimbe prompt în eventualitatea unor modificări. Membrii/Utilizatorii Declara ca informațiile pe care le furnizezi nu încalcă niciun drept al altor terțe persoane fizice sau juridice.

Calitatea de membru

Poți obține acces la serviciile tale și deveni un membru pe website sau aplicațiile mobile creând un profil pe acestea. Nici o persoană nu se poate înscrie de mai multe ori, chiar dacă folosește un alt nume. Calitatea de membru/utilizator este personală membrului și nu poate fi transferată către terțe persoane.
Piața Publică are dreptul de a refuza orice cerere de membru/utilizator. Calitatea ta de membru/utilizator începe numai atunci când primești un e-mail de confirmare de la Piața Publică.
Pentru a obține acces complet la serviciile noastre, este suficientă activarea contului.

Obligații pentru membri

Orice utilizare a acestei platforme trebuie să fie în concordanță cu legile aplicabile. Nu trebuie să utilizezi website-ul sau aplicațiile mobile asociate dacă legile în vigoare nu îți permit să o faci.
În cazul în care un membru comite infracțiuni, Piața Publică poate transfera datele personale ale utilizatorului respectiv către autoritățile competente, la cererea acestora din urmă, fără avertizarea prealabilă a membrului în cauză.
Trebuie să respecți codul de conduită când folosești website-ul și aplicațiile mobile Piața Publică.

Încetare și suspendare

Poți închide oricând contul tău Piața Publică din meniul „Setări”.
Închiderea contului de utilizator de către tine sau de către Piața Publică nu te îndreptățește la nici o rambursare de cheltuieli sau despăgubire.
Piața Publică poate înceta sau suspenda calitatea ta de membru/utilizator oricând există riscul ca tu să încalci Termenii și Condițiile Generale și Codul de Conduita. Aceasta încetare sau suspendare se poate realiza fără avertizare, deși întotdeauna vă informăm ulterior prin e-mail. În urma unei asemenea încetări sau suspendări, nu poți să te mai înregistrezi ca membru sau utiliza serviciile noastre, decât dacă te informăm că suspendarea sau încetarea a fost anulată.
Membrii/utilizatorii confirmă și acceptă faptul că terminarea calității de membru/utilizator din orice motiv, implică faptul că ceea ce ai încărcat pe Website, poate fi folosit sau șters de Piața Publică.

Consimțământ postat de membri

Piața Publică este o platformă în care membrii comunităților locale obțin un mediu de comunicare online restricționat la limitele municipiilor/orașelor/comunelor/satelor/cartierelor din care provin.
Membrii comunităților locale pot transmite către vecinii lor atenționări, notificări sub formă de mesaje scrise sau imagini digitale, pot oferi vecinilor bunuri, servicii sau locuri de muncă, îi pot invita pe aceștia la un eveniment sau pot solicita din partea lor ajutor sau ajutor din partea autorităților locale.
Membrii comunităților locale pot transmite către autoritatea locală atenționări și/sau notificări sub formă de mesaje scrise sau imagini digitale.
Membrii comunităților locale pot transmite către vecinii lor atenționări, notificări sub formă de mesaje scrise sau imagini digitale, pot oferi vecinilor bunuri, servicii sau locuri de muncă, îi pot invita pe aceștia la un eveniment sau pot solicita din partea lor ajutor.
Membrii comunităților locale pot primi atenționări și notificări sub formă de mesaje scrise sau imagini digitale din partea autorității locale.
Toate textele, pozele și orice alte informații postezi pe Piața Publică sunt responsabilitatea celor care postează.

În special membrii/utilizatorii

Nu pot posta insulte, fraze obscene sau conținut pornografic, sau orice alt conținut care poate încălca demnitatea umană, pot conduce și instiga la violență sau la discriminări de orice natură.
Nu pot deranja pe ceilalți vizitatori ai platformei instalând viruși pentru calculator sau alte tipuri de malware.
Nu trebuie să posteze nici un fel de conținut înșelător, abuziv, defăimător sau deranjant.
Nu trebuie să se impună asupra altor membri sau să încerce să-i convingă cu privire la viziunile și opțiunile lor politice sau religioase. Utilizarea excesivă a simbolurilor naționale sau religioase nu va fi tolerată.
Nu trebuie să se substituie altor persoane și pot posta numai conținut care se referă la identitatea lor reală.
Nu pot posta nici un conținut ilegal sau conținut care poate încuraja un comportament care poate fi considerat infracțiune.
Nu pot posta conținut care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau identitatea altor persoane.

Notificări și mesaje service

Membrii/utilizatorii sunt acord ca Piața Publică să îți ofere notificări importante pe site-ul web, aplicațiile mobile sau prin e-mail.
Informațiile de contact pe care le furnizează membrii/utilizatorii trebuie să fie corecte, în caz contrar, este posibil să nu primească notificări importante. Pentru mesaje și notificări despre servicii, Piața Publică poate adăuga un banner deasupra paginilor sale pentru a te atenționa cu privire la anumite modificări precum schimbări la acest Acord.
Alternativ, anunțul poate consta într-un email trimis din partea Piața Publică către o adresă de email asociată contului de membru/utilizator. De asemenea, membrii/utilizatorii sunt de acord ca Piața Publică să poată comunica cu aceștia prin contul lor Piața Publică sau prin alte mijloace inclusiv email, număr de telefon mobil sau telefon despre contul lor Piața Publică sau servicii asociate cu Piața Publică.
Rugăm membrii/utilizatorii să își verifice setările pentru a controla ce tip de mesaje primesc din partea Piața Publică. Membrii/utilizatorii sunt de acord că nu vom fi răspunzători pentru probleme asociate sau rezultate din faptul că nu și-au actualizat informațiile de contact sau alte informații, probleme care includ, dar nu sunt limitate la neprimirea de informații importante.

Siguranța

Dacă membrii/utilizatorii postează și/sau dezvăluie către alți membri/utilizatori informații confidențiale despre propria persoană, aceștia își asumă întreaga responsabilitate, răspundere și riscuri.
Utilizarea login-urilor, parolelor și/sau a altor coduri de intrare (denumite mai departe "date de conectare") este numai responsabilitatea membrilor/utilizatorilor. Membrii/utilizatorii trebuie să mențină confidențialitatea și siguranța datelor de conectare. Membrii/utilizatorii trebuie să informeze imediat Piața Publică cu privire la orice încălcare sau abuz asupra datelor de conectare prin trimiterea unui email către Piața Publică.
Membrii/utilizatorii sunt de acord să își ia precauții rezonabile când interacționează cu alți membri, mai ales dacă decid să se întâlnească offline sau în persoană cu alți membri/utilizatori. De asemenea, membrii/utilizatorii sunt de acord să analizeze codul de conduita înainte de a începe să folosească platforma Piața Publică.
Membrii/utilizatorii sunt rugați să raporteze cât mai curând posibil orice conținut ilegal, ofensator, discriminatoriu și/sau abuziv pe care îl găsesc pe Piața Publică folosind mijloacele de comunicare oferite. Dacă Piața Publică consideră petiția ta justificată, orice conținut ofensator va fi șters (text, imagini, informații sau date) cât de curând posibil. Activitățile ilegale pot fi raportate autorităților competente.

Răspundere

Site-ul web este în principal o platformă care permite membrilor postarea de informații de interes local și contactarea altor membri ai comunității locale din care provin, precum și autoritățile locale. În timp ce infrastructura platformei este pusă la dispoziție de Piața Publică, cea mai mare parte a conținutului este furnizată de membrii/utilizatorii și autoritățile locale. Piața Publică nu poate fi făcut responsabil pentru comportamentul membrilor sau dacă serviciile oferite nu sunt conform așteptărilor din partea autorităților locale sau a membrilor/utilizatorilor.
Piața Publică nu are niciun control asupra calității, compatibilității sau siguranței membrilor/utilizatorilor sau asupra sincerității, acurateței sau completitudinii postărilor de pe platformă. Membrii/utilizatorii confirmă că înțeleg că în ciuda interdicțiilor prezentate în termeni și condiții, conținutul prezent pe platformă poate fi incorect sau poate conține informații nereale sau neactualizate.
Chiar dacă Piața Publică face toate eforturile rezonabile pentru a asigura că platforma este operațională și fără erori, natura Internetului în general și a software-ului în particular nu permite punerea la dispoziție continuă și fără erori a operării platformei.
În nici un caz Piața Publică nu poate fi făcută răspunzătoare de orice daună indirectă sau directă determinate de utilizarea platformei de către utilizator.

Verificări

Piața Publică are dreptul, însă nu obligația, de a scana/verifica membrii și conținutul pe care îl postează pe website și de a monitoriza disputele între membri.
Piața Publică are dreptul de a șterge orice conținut de utilizator de pe platformă, dacă nu respectă termenii și condițiile generale sau este dăunător companiei sau oricărei părți terțe.

Drepturi de proprietate intelectuală

Membrii/utilizatorii garantează faptul că informațiile pe care le postează pe profilul lor sunt postate de către aceștia și aceștia sunt singurii autori ai profilului de utilizator. Când membrii/utilizatorii introduc date care sunt menite să fie vizualizate de ceilalți membri, care includ dar nu se limitează la texte, imagini, poze, desene sau grafică de pe un profil, o descriere a pozei etc., acordă către Piața Publică posibilitatea nelimitată pentru a distribui, folosi, procesa, traduce sau modifica aceste date.
Mărcile înregistrate, siglele, grafica, imaginile, animațiile, filmele și textele care apar pe piața Publică sunt proprietatea intelectuală a Piața Publică și nu pot fi reproduse, utilizate, publicate, distribuite, vândute sau arătate fără permisiunea și acordul explicit și în scris dat de către platforma Piața Publică.

Modificări pentru acești Termeni și Condiții

Piața Publică poate schimbă aceste condiții oricând. Versiunile modificate vor intra în vigoare după zece (10) zile de la publicarea lor pe platformă, și faptul că membrii/utilizatorii utilizează în continuare platforma indică faptul că acceptă noua versiune a termenilor și condițiilor generale.

Lege aplicabilă

Acordul este guvernat de legea română.